Японският премиер Фумио Кишида е обявил, че страната ще изпрати свои

...
Японският премиер Фумио Кишида е обявил, че страната ще изпрати свои
Коментари Харесай

Япония събира астронавти за полет до Луната

Японският министър председател Фумио Кишида е обявил, че страната ще изпрати свои астронавти на Луната като част от по-широка стратегия за съдействие с НАСА.

„ Космосът освен разрешава на хората да мечтаят, само че също по този начин обезпечава значима основа за нашето икономическо общество във връзка с нашата икономическа сигурност “, декларирал министър председателят Кишида на среща, отдадена на завършване на проекта по асимилиране на Космоса.
Луната не е черна и бяла, просто наподобява по този начин
Луната постоянно ни се коства сива, или пък жълта… Или пък не? Какъв е въпреки всичко цветът на нашия сателит? Всъщност експертите смят...
Прочети повече
Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) за първи път от 13 години набира астронавти за задачи до Международната галактическа станция и присъединяване в лунната стратегия. JAXA чака да приключи набирането до февруари 2023 година, като заявки ще се одобряват до 4 март 2022 година.

От JAXA изясняват, че претендентите, определени след първична инспекция, ще преминат четири кръга от изпити. Според изказването на галактическата организация от претендентите не се изисква опит в Космоса или свързани области, необходимо е единствено да имат най-малко три години трудов стаж към 2022 година.

„ Бихме желали претендентите да ни покажат трудовия си опит, без значение от формата на претовареност, без значение дали е непрекъсната претовареност, работа по контракт, независима претовареност или изследователска работа “, написа на уеб страницата на организацията, представена от Kyodo News.

Съобщението на Япония за желанията ѝ за проучване на Космоса идва седмица откакто японският милиардер Юсаку Маезава се завърна на Земята след 12 дни на борда на Международната галактическа станция, като стана първият космически екскурзиант, пътувал до МКС за повече от десетилетие.
Какво се крие в недрата на Луната?
Международен екип учени отпред с астрономи от Пенсилванския университет са анализирали данните от радарно проучване, извършено на повъ...
Прочети повече
Плановете на Япония включват също изпращане на сонда за проучване на Марс през 2024 година, както и да намиране на способи за генериране на слънчево електричество в Космоса. Съседният Китай също има за цел да се трансформира в огромна галактическа мощ до 2030 година и той също възнамерява да изпрати астронавти на Луната. 

През май Китай стана втората страна, която спусна роувър на Марс, две години откакто спусна първия галактически транспортен съд от противоположната страна на Луната. Сред упоритостите на Китай е техен астронавт първи да стъпи на Марс.

 

 
Главният контрольор на НАСА: Нереално е да се пратят астронавти на Луната през 2025 година
Главният контрольор на НАСА Пол Мартин разгласи в отчета си, че космичееската организация няма да успее да изпрати пилотирана задача, която да...
Прочети повече
Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР